El Focke-Wulf Ta 152

El Focke-Wulf Ta 152 va ser un caça interceptor alemany de gran altitud utilitzat al final de la Segona Guerra Mundial. El Ta 152 va ser desenvolupat a partir dels últims models del Focke-Wulf Fw 190D, però el prefix va ser canviat de Fw a Ta amb la intenció de reconèixer les contribucions d’en Kurt Tank, qui va dirigir l’equip de disseny. Estava previst que fos fabricat en al menys tres versions: el Ta 152H Höhenjäger, un caça de gran altitud, el Ta 152C dissenyat per operacions a cota baixa i d’atac a terra utilitzant un motor diferent i ales més petites, i el caça-avió de reconeixement Ta 152E, que era igual que el model C però amb el motor del model H. El primer Ta 152H va entrar en servei amb la Luftwaffe el gener de 1945. La producció total del Ta 152 incloent els prototips i exemplars de preproducció va ser segons els alemanys de 220, però segons fonts més fiables només se’n varen produir 43 abans del final de la guerra. Aquest aparell no va tenir cap impacte en la guerra perquè va entrar-hi massa tard.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply