La Divisió Carlemany

La Divisió Carlemany va ser una divisió francesa de les Waffen-SS. El febrer de 1945 la brigada francesa, que estava en formació des de l’any anterior, es va transformar en divisió agafant com a número d’unitat el d’una unitat hongaresa que havia sigut totalment aniquilada en els combats de Budapest. Aquesta divisió tenia uns 7.000 voluntaris francesos allistats sota uniforme nazi per anar a combatre contra als soviètics a la Unió Soviètica. Agrupava bàsicament els soldats de la Legió de Voluntaris Francesos contra el bolxevisme, LVF, de la brigada Frankreich, així com milicians i alguns francesos allistats a la Kriegsmarine. La divisió estava supervisada pel general Krukenberg. A mitjans de febrer de 1945, la Divisió Carlemany va ser enviada en el front de promerània i es va implicar en la batalla entre el Vístula i el Oder, en la costa bàltica. Els combats varen ser durs, i el comandant alemany es va veure obligat a enviar-hi més tropes.

La majoria dels voluntaris de la Divisió Carlemany varen arribar en trens, molt sovint bombardejats, fins a Hammerstein sota un fred glacial per rellevar posicions abandonades. Les seves pèrdues varen ser enormes. Alguns d’aquests francesos es varen reagrupar a Neustettin abans de llançar-se a accions, sovint mortals, contra als soviètics. Molts pocs varen arribar fins al Oder i els que varen sobreviure es varen barrejar amb els refugiats del Bàltic i en ocasions varen ser evacuats per mar. Els pocs que varen sobreviure i tenien ganes de lluitar varen defensar Berlín contra els atacs Aliats de la primavera de 1945 sota les ordres de Fenet i Krukenberg. Durant la Batalla de Berlín varen ser dels pocs que varen lluitar amb fanatisme pel Tercer Reich.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply