La Bauhaus

El 1919 es va fundar a Weimar l’Escola Estatal de la Bauhaus, que tenia una formació moderna i que crearia tot un estil nou en l’arquitectura, el dissenya industrial, la fotografia i l’art. El 1925, el govern regional, de tendència conservadora, va obligar al seu iniciador, Walter Gropius, a traslladar aquesta prestigiosa escola a la ciutat de Dessau. Allí, el 1932, els nazis varen forçar la seva clausura. Mies van der Rohe llavors va trobar un nou destí en el districte de Berlín-Steglitz, a l’actual Birkbusch-Siemensstrasse 27, en una antiga fàbrica de telèfons.

L’11 d’abril de 1933 la Bauhaus va ser rodejada per les forces de la policia i les SA amb el pretext de que s’hi guardava material de propaganda comunista. L’edifici va ser registrat i clausurat, quedant definitivament fora de servei. Com a mínim 12 membres de la Bauhaus varen morir en els camps de concentració. L’Arxiu de la Bauhaus, en el número 14 de la Klingelhöferstrasse, presenta regularment diferents exposicions.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply